ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ (μέρος 3ο)

By  |  0 Comments

Η Αιγυπτιακή αστρολογία ήταν μία από τις πρώτες μορφές αστρολογίας. Οι Αιγύπτιοι ήταν γοητευμένοι από τα αστέρια και τους πλανήτες και θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον άνθρωπο. Οι Θεοί και οι Θεές τους κατείχαν  σημαντική θέση στη ζωή των Αιγυπτίων. Ο Αιγυπτιακός ζωδιακός περιλαμβάνει δώδεκα ζώδια, και το καθένα, το όνομα του το πήρε από ένα συγκεκριμένο θεό. Οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν ότι οι θεοί επηρέαζαν τους ανθρώπους σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Τα αστέρια στον ουρανό γοήτευαν  την αρχαία Αίγυπτο. Ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για την αστρολογία και τους θεούς και τις θεές που καταλάμβαναν σημαντική θέση στην καθημερινή τους ζωή.
Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι η προσωπικότητα ενός ατόμου, η ζωή και η περιουσία του δημιουργείται κάτω από τις διαφορετικές επιρροές, από την απόφαση ενός συγκεκριμένου θεού που κυβερνάει το ζώδιο κάτω από το οποία γεννήθηκαν. Ο θεός του ζωδίου αντιπροσωπεύει τη φύση και το χαρακτήρα του ατόμου. Η συμπεριφορά του ατόμου, η δύναμη του και οι ικανότητες του εκπροσωπούνται επίσης από τον Θεό που κυβερνά το ζώδιο.
Για να δείτε το αιγυπτιακό σας ζώδιο ή, σύμφωνα με τους Αρχαίους Αιγύπτιους, ποιος Θεός ελέγχει την ζωή σας, κοιτάξτε παρακάτω ανάλογα με την ημερομηνία γέννησηςσας.
Ίσις : 25-2 ως 26-3
Είναι η θεά της πειθαρχίας. Εκείνοι που γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο είναι έντιμοι, απλοί και ιδεαλιστές. Χρησιμοποιούν τη λογική και τη διαίσθηση και βλέπουν τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η σχέση τους με τους άλλους είναι αρκετά ομαλή. Λογικό και δίκαιο μυαλό, και έτοιμοι να ακούσουν όλες τις πλευρές του προβλήματος, οι άνθρωποι αυτοί γίνονται εξαιρετικοί μεσολαβητές. Παρόλο που μπορεί να φαίνονται ήρεμοι εξωτερικά, είναι πολύ συναισθηματικοί και έχουν άγρια φαντασία. Εξαιτίας αυτού μπορεί μερικές φορές να γίνουν απότομοι και αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι άλλοι από κοντά τους. Δεν θέλουν να προσβάλουν ή να επικρίνουν αλλά νιώθουν ότι η γνώμη τους πρέπει να ακουστεί.
Πλεονεκτήματα: ενεργητικοί και με αυτοπεποίθηση. Οι σκέψεις τους και η αίσθηση του χιούμορ τους, τους καθιστούν αρκετά δημοφιλείς.
Αδυναμίες: εμμονή με τις ιδέες, όταν τα προβλήματα αυξάνονται ολοένα και γίνονται πιο σοβαρά.
Θέσεις εργασίας: η φωτογραφία, τέχνες, και διαφημίσεις.
Ζώο Σύμβολο: Αγελάδα
Оσιρις: 27-3 ως 25-4

Είναι ο θεός του κάτω κόσμου. Εκείνοι που γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο είναι συναισθηματικά μπερδεμένοι και συχνά παρεξηγούν τα πάντα. Κάνει όμως τους ανθρώπους αυτούς γρήγορους, έξυπνους και τολμηρούς. Του αρέσει πολύ να μιλάει και θέλει να είναι μέσα σε όλα και αυτό που δεν γνωρίζουν είναι στην ευχάριστη θέση να το μάθουν. Είναι αινιγματικοί και μισούν την εξουσιαστική συμπεριφορά. Κατά καιρούς γίνονται ανήσυχοι, ανεύθυνοι και περίεργοι , αλλά αυτό έχει περισσότερο να κάνει με την αποφασιστικότητα τους. Επιδιώκουν να προφυλαχθεί η ανεξαρτησία τους και να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

Πλεονεκτήματα: δυναμικοί, έξυπνοι, πάντα έχουν την ευκαιρία ανάληψης της επιχειρηματικότητας.
Αδυναμίες: αποφυγή της ευθύνης.
Θέσεις εργασίας: διδασκαλία και πωλήσεις.

Έλκεται από : Σου, Ανούβις, Όρος και άλλοι Όσιρις

Άμμων-Ρα : 26-4 ως 25-5
Σύμφωνα με την αρχαία αιγυπτιακή φιλοσοφία, ο Άμμων ήταν ο θεός που δημιούργησε τον κόσμο. Εκείνοι που γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο είναι ισχυροί, σταθεροί και πάντα καθοδηγούν τους άλλους. Χαρίζει στους ανθρώπους αυτούς ηγετικές ικανότητες.
Επιμελείς, σκληρά ρεαλιστές και εργατικοί,  γίνονται εξαιρετικοί ηγέτες υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ισχυρούς ανθρώπους πίσω από αυτές. Αγαπούν τις προκλήσεις αλλά δεν τους αρέσουν οι αλλαγές μόνο και μόνο για να πουν ότι έκαναν κάποια αλλαγή. Ισχυρογνώμονες και πειθαρχημενοι, έχουν τις δικές τους απόψεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Μερικές φορές είναι εξαιρετικά βιαστικοί και αυτό τους οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και κρίση
Πλεονεκτήματα: ισχυρή βούληση, θάρρος και εξαιρετική αυτοπεποίθηση. Είναι εξαιρετικοί ηγέτες
Αδυναμίες: πεισματάρηδες και μισαλλόδοξοι.
Θέσεις εργασίας: χρηματοοικονομικές εργασίες.

Έλκεται από : Σεχμετ, Σφίγγα, Γουάτζετ

Ζώο Σύμβολο: Γεράκι

Σχόλια

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>